pátek 9. ledna 2009

Zlaté české ručičky

Už se to ví léta. Pokud chce čech ušetřit, tak udělá cokoliv aby ušetřil a hlavně je to šikula. Poskládá si traktůrek z věcí, které najde na šroťáku, sekačku udělá ze staré pračky, postaví si chaloupku v malebné zátočině nebo u rybníka ze starých palet, vlnitého plechu a cihel, které někde ležely. Rozhodně si šikovný čech sám opraví auto, postaví dům a ušije potah na svého čtyřnohého mazlíčka. Jsou to od přírody šikovní lidé. Aspoň ti dříve narození, kteří ještě stihli žít bez elektronických výkřiků moderních technologií.
Stejně jak dokážou bravurně vyšívat a pájet, tak dokážou snad ještě suverénněji obcházet různá pravidla a zákony. Zrovna teď všichni ve středních čechách ulítávají na poplatcích v lékárnách. Někteří prý stráví i hodiny cestou do lékárny, kde se neplatí poplatky. Přesněji řečeno jim je zaplatí někdo jiný. To že to ve finále zaplatí stejně a třeba to nakonec odnesou i zdravím, kdyby se jim něco přihodilo, to už je jedno. Důležité je všechno jaksepatří vojebat a ušetřit.
Teď ale letí aji jiná akce. Sázky. Zaregistruješ se u Sazky, vložíš si na účet dva tisíce, dva tisíce dostaneš jako bonus, najdeš si zápas s kurzem 1:1, vsadíš na oba soupeře, vyhraješ a vybereš peníze, kterých je samozřejmě víc než těch vložených. Vždyť je to tak jednoduché. Teď si vezměte, že Sazka se bude snažit svoji blbost zmírnit tím, že budou za chůze měnit pravidla. Okamžitě se (aspoň u nás v práci) vzedme vlna nepokojů a nadává se na Sazku, jaký jsou to kurvy a jak jsou vychcaní. Asi maj kluci pravdu. Neplatí to ale aj o těch, kteří neustále hledají skulinky v pravidlech aby na tom vydělali oni?


A fotka mimo téma nakonec.

Žádné komentáře: