pondělí 17. května 2010

v Podnebí

Byl jsem celej vikend pryc a tak posledni co bych rad delal, je sedet doma a koukat na film. Zvladl sem dve hodiny cist si. Coz ale vedlo k zjisteni, ze okamzite musim docist Elementarni castice a zacit cist neco normalniho, napadl me Saturnin. Cokoliv veselyho, nevaznyho, hlavne pozitivniho. Uz me jebe z tech vsech soulozi, zvraceni, penisu, myslenek na starnuti a smrt, volnomyslenkarstvi a nezavisleho sexu. Dost divni videt vedle postele lezet tohle a Lolitu. vtipny ze castice me nevadi cist. S Lolitou jsem musel prestat. O tom jindy. Chtel jsem sem napsat cast z rozhovoro s Tomasem Sedlackem, ted sem ho tu docetl.
"Ackoliv je Cina nekolikanasobne chudsi nez USA, prumerny Cinan useyri rocne 40% sveho platu, zatimco American se o dve procenta zadluzi. Bohatstvi paradoxne vede k pocitu nedostatecnosti".
"Kdyz se stanete novym ministrem financi, zdedite nejake prijmy a temer vzy mnohem vetsi vydaje. Mate dve moznosti - zvysit dane, nebo snizit duchody, to je hlavni polozka vydaju vsude na svete. Kdyz zvysite dane, nastvete vsechny vydelecne cinne. Kdyz sahnete na duchody, rozzlobite skupinu, ktere se v aglicke politologicke terminologii rika sedivi panteri. Seniori jsou nejagresivnejsi volicska skupina, protoze vzdycky chodi k volbam, sleduji televizi a jsou velmi citlivi i na male zmeny. A kdyz se zadluzite? Donedavna to bylo tak, ze nastvete sest, mozna sedm analytiku a novinaru. Ti ale nestavkuji".
Dost uspesna hodinka. aspon hodinu budu mit zitra v praci co delat. Kdyz by se zitra nic nedelo, cehoz se nebojim, tak sehnat alba Dresden dolls (neslysel sem je aspon tri roky), novy veci Amandy Palmer, zkusit sehnat Tintina (porad nevim, kterej komix si mam nechat vitisknou a dat na zachod. Zatim hlavni kandidat Biggles z ABC ma ted konkurenci), zitra vydavaji Faithless novy album (The Dance) a hlavne Moby Wait for me remixes, takze me vystavi objednavku a poslou tricka. Zalozim je do kolonky NElibi k modrymu a oranzovymu tricku a zelenejm botam. Vzdycky jsem vedel co se nosi a narcis je me druhe jmeno. ... Vtipna vec. Konci me tri mesice v praci a jediny co me zajima je kolik dostanu pak. v patek me to sef rekl a jediny co jsem mu rozumel bylo cosicosi tisic. prekvapeni jsem mel vzdycky rad, ale nevim jestli zrovna tohle neni vec, na kterou je dobry se zeptat. Ale co pred prazdninama dostanu penez vic a to je hlavni. Asi se budou hodit. Jeste by to mozna chtelo nejakou extra dovolenou, mam pocit, ze planuju bez planu. Nato ze me ty plany muzou prekazit, sem docela v klidu. Dalsi prekvapko.
Jo a nikdy jsem se neridil radami ostatnich, tak proc bych to mel zacit delat zrovna ted.
Blog k veci. Ivan Derer - derer.blog.respekt.cz. "Hodit do urny volebni listek bez zaskrtnutych jmen je pohodlnost minulosti. Melo by tam byt neco k veci". Necetl sem jeste, takze me nebijte.

Žádné komentáře: